Distrugatorul american Donald Cook, echipat cu sisteme de aparare Aegis, tocmai a intrat in Marea Neagra, a declarat o sursa din ministerul rus al Apararii, citata de agentia oficiala ruseasca Itar Tass, intr-o stire publicata la putin timp dupa ora 18.00, ora Romaniei.

USS Donald CookFoto: US Navy

NATO isi construieste in mod activ prezenta navala in Marea Neagra, in eventualitatea agravarii brutale a crizei ucrainene, a precizat aceasta sursa militara.

"Distrugatorul USS Donald Cook, echipat cu sisteme de aparare antiracheta Aegis, tocmai a intrat in Marea Neagra. Potrivit informatiilor noastre, acestuia i se va alatura nava franceza de recunoastere Dupuy de Lome pana in 11 aprilie. Distrugatorul francez Dupleix este asteptat sa intre in Marea Neagra in 14 aprilie", a afirmat aceasta sursa.

"Avand in vedere prezenta navei franceze de salvare Alize in sud-estul Marii Negre din ultima perioada a lui martie, putem afirma ca NATO isi construieste un grup naval in Marea Neagra, in vecinatatea granitei rusesti, pentru prima oara din 2008", a mai precizat sursa citata.

Distrugatorul american Donald Cook dispune de un sistem de alerta si de aparare antiracheta Aegis, fiind dotat de asemenea cu rachete de croaziera Tomahawk.