Hartile prezentate marti de catre ministrul Transporturilor Dan Sova cu autostrazile planificate pana in 2020 sunt "o bataie de joc" si reprezinta niste "proiecte fantasmagorice fara nicio acoperire financiara in spate", considera Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor in guvernul Ungureanu. "Daca facem cateva calcule elementare vedem ca prezentarea de ieri nu este altceva decat o insiruire de minciuni electorale", spune Nazare.

Autostrazile finalizate in 2020 - strategia Guvernului PontaFoto: Hotnews

Fostul ministru al Transporturilor considera ca Dan Sova continua sa deseneze autostrazi cu carioca pe harta, insa hartile prezentate ieri nu au nicio legatura cu Masterplanul de transport, potrivit unui comunicat de presa remis HotNews.ro.

"E o bataie de joc sa prezinti acele proiecte fantasmagorice fara nicio acoperire financiara in spate. Daca facem cateva calcule elementare vedem ca prezentarea de ieri nu este altceva decat o insiruire de minciuni electorale", spune Nazare.

"Din banii adunati pe acciza, cei din care se platesc si pensiile si salariile asa cum ne-a anuntat doamna ministru al finantelor, domnul Sova da la o prima strigare 697 de kilometri de autostrada. Conform calculelor Guvernului, din acciza vor fi venituri de aproximativ 500 de milioane euro pe an, adica pana in 2020 3.5 miliarde euro. Si daca punem un cost mediu minim de 7 milioane de euro/km (cel putin 300 de km sunt pe relief deluros-muntos) ne-ar trebui 5 miliarde de euro", arata Alexandru Nazare.

In acest sens, PDL cere premierului Ponta si ministrului Sova sa prezinte de urgenta rezultatele Masterplanului de Transport al Romaniei, inainte de a intoxica opinia publica cu astfel de gogorite electorale, se mai precizeaza in comunicatul citat.

Despre erorile si problemele care reies din strategia de autostrazi prezentata de Sova, HotNews.ro a scris aici: