In jur de 50 de persoane au plecat miercuri dimineata in mars, dinspre cartierul Henri Coanda din Constanta catre sediul primariei din oras, cerand eliberarea primarului Radu Mazare, retinut marti seara de DNA, pentru 24 de ore, sub acuzatia de luare de mita, transmite Cuget Liber. Sustinatorii edilului isi continua protestul in fata primariei Constanta.

Protestatarii poarta pancarte cu mesaje prin care cer eliberarea din arest a primarului Constantei, Radu Mazare.

Potrivit publicatiei locale, manifestantii sustin ca sunt dispusi sa intre in greva foamei, in semn de solidaritate cu edilul constantean.

In imaginile difuzate de B1TV se poate observa ca grupul de manifestanti continua protestul in fata primariei din Constanta.

Potrivit Mediafax, oamenii adunati, incepand cu ora 10:45, in fata sediului Primariei Constanta, au scandat "Libertate", "Vrem primarul", "Mazare, Mazare", "Vrem la Bucuresti".

Manifestantii au afisat foi pe care scria "DNA, Henri Coanda v-a lupta", "Mazare nu uita, noi suntem puterea ta", "Pe vant, pe ploaie chioru i-a bataie", "La greu, la bine, noi suntem cu tine", "Avem oras, avem valoare, avem primaru' de onoare".La actiune au participat si copii.

La un moment dat, o femeie a venit intre manifestanti si a spus ca nu este de acord cu acest protest si nici cu tot ceea ce a facut primarul Radu Mazare in municipiu, fapt care a atras nemultumirea celor prezenti, care au huiduit-o si au imbrancit-o, incercand sa o determine sa plece din fata primariei. Femeia a plecat, intrand in sediul primariei.

Unul dintre protestatari, Nicolae Mavrodin, a spus ca, incepand de joi, va coordona aceste actiuni, cel de astazi fiind un protest spontan. El a mentionat ca de joi oamenii vor primi autorizatie.

El a mai spus ca doreste eliberarea primarului Radu Mazare si ca asemenea proteste vor avea loc in fiecare zi pana cand acest lucru se va intampla.

Mavrodin a mai spus ca, tot de joi, va incepe o campanie de strangere de semnaturi pentru initierea unui proiect de lege care sa duca la tragerea la raspundere a judecatorilor si procurorilor care fac fapte penale. Acesta a mai precizat ca, tot de joi, asemenea manifestatii vor avea loc nu doar in Constanta, ci si in alte orase din tara, intre care Bucuresti, Brasov si Craiova.

Nicolae Mavordin este unul dintre liderii protestarilor de la manifestatiile care au avut loc in Constanta, in anul 2012, impotriva Guvernului.

Amintim ca marti seara, peste o suta de locuitori ai campusului social Henri Coanda, din Constanta, au participat, pentru aproximativ doua ore, la o manifestatie de sustinere a primarului Radu Mazare, evenimentul, desfasurat in mijlocul cartierului, incheindu-se cu putin timp inaintea retinerii acestuia. In campusul social Henri Coanda locuiesc aproximativ trei mii de persoane

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a fost retinut marti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptiei urmand sa fie prezentat miercuri instantei, cu propunerea de arestare preventiva.

Alaturi de Mazare a fost retinut si omul de afaceri Morgenstern Avraham care i-a dat mita primarului Constantei 175 de mii de euro pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea unei licitatii, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social "Henri Coanda", in valoare de circa 10 milioane de euro,potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA. Banii, primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore.