Peste 300 de persoane protesteaza, duminica, la Vaslui, in Piata Centrului Civic, fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, transmite Agerpres. Protestatarii au afisate pancarte cu mesaje precum "Stop Chevron", "Vrem agricultura, nu fractura", "Jandarmeria apara hotia" si "Nu gazelor de sist" si cer demisia presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, si a premierului Victor Ponta.

"Este un miting prin care deschidem seria protestelor la Vaslui, sa stie toata lumea ca aici este taramul lui Stefan cel Mare si ca pe aici nu se trece", a declarat George Silvestrovici, liderul protestatarilor.

Manifestantii au pornit intr-un mars autorizat pe strazile Vasluiului si asteapta ca mai multi cetateni sa li se alature.

Mai multe organizatii nonguvernamentale au anuntat pentru duminica proteste cu prilejul Zilei de lupta impotriva fracturarii hidraulice, in 60 de localitati din Romania, dar si in strainatate.

"Pe 6 aprilie 2014 au loc simultan in peste 60 de localitati din Romania si in mai multe orase din strainatate mitinguri si marsuri impotriva 'fracking-ului'. Iesim cu totii in strada, sateni si oraseni, cetateni de diferite etnii si convingeri, din tara si din diaspora, ca sa ne aparam impreuna pamantul, apa si aerul. Cerem Parlamentului si Guvernului interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in explorarea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusiv a gazelor de sist, anularea hotararilor de guvern prin care s-au aprobat in mod ilegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de sist, respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional", au anuntat organizatiile nonguvernamentale dedicate protectiei mediului.