Agentia Nationala de Integritate (ANI) a declansat procedura de verificare a modului in care presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si-a dobandit averea, acesta fiind vizat si de o ancheta a Directiei Nationale Anticoruptie pentru fapte de coruptie, potrivit unor surse din Agentie, citate de Agerpres.

In ultima declaratie de avere, depusa in iunie 2013, Adrian Duicu a mentionat un teren intravilan de 1.300 mp in municipiul Orsova, dobandit prin concesiune, precum si o casa de 200 mp in acelasi oras.

Nu este pentru prima oara cand Adrian Duicu se afla in vizorul ANI.

Astfel, in mai 2012, ANI a stabilit ca Ioan Adrian Duicu, la acea vreme consilier judetean in Mehedinti, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, dupa ce a participat la deliberarea si adoptarea Hotararilor Consiliului Judetean Mehedinti nr. 48/28.10.2008, prin care se aproba inchirierea unui teren, in suprafata de 250 mp, situat in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin, catre SC Romrad-RMN SRL, respectiv nr. 104/31.08.2009, prin care se aproba vanzarea a doua corpuri de proprietate din municipiul Drobeta Turnu Severin catre aceeasi firma, unde el detinea calitatea de asociat.

Miercuri, procurorii DNA au efectuat mai multe perchezitii la sediile unor institutii publice, societati comerciale si proprietati apartinand unor reprezentanti ai administratiei judetene din Mehedinti iar surse apropiate anchetei au declarat pentru Agerpres ca suspecti in acest caz sunt seful IPJ Mehedinti si presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu.