Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, afirma intr-un mesaj transmis cu ocazia aniversarii a 10 ani de la aderarea Romanei, ca "Alianta ramane pregatita si este de neclintit in angajamentul sau privind apararea membrilor sai, intr-o perioada marcata de profunde provocari la adresa securitatii in regiune".

"Intr-o perioada marcata de profunde provocari la adresa securitatii in regiune (...) Alianta ramane pregatita si este de neclintit in angajamentul sau privind apararea membrilor sai, privind pacea si securitatea in spatiul euroatlantic si dincolo de acest spatiu", a subliniat Rasmussen, citat de Agerpres.

Secretarul general al NATO a transmis felicitari cu ocazia implinirii a 10 ani de la aderarea tarii noastre la NATO, precizand ca acest eveniment este unul aniversar nu doar pentru Romania, ci si pentru intreaga Alianta.

"Aderarea la NATO si UE reprezinta expresia clara a aspiratiei romanilor de a trai in libertate, pace si prosperitate. In cei 10 ani, Romania a continuat sa promoveze aceste idealuri, pentru regiunea sa de apartenenta, animata de o viziune a unei Europe a unitatii, libertatii si pacii", a transmis secretarul general al NATO.

Potrivit lui Rasmussen, "compatriotii care poarta uniforma Armatei servesc patria cu determinare, profesionalism, spirit de sacrificiu si curaj in teatrele de operatiuni iar Romania a adus contributii importante la dezvoltarea capabilitatilor si parteneriatelor NATO si a sustinut activ procesul de adaptare si modernizare a Aliantei, ca forta a pacii, intr-o lume in schimbare".

Mesajul secretarului general al NATO a fost citit in cadrul ceremoniei care are loc la Palatul Cotroceni cu prilejul aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord.