Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a trimis o nota catre inspectoratele scolare ale tuturor sectoarelor in care anunta ca, in saptamana "Scoala Altfel", Antena 1 organizeaza o competitie prin care elevii claselor V-VIII pot vizita platourile emisiunilor "Neatza cu Razvan si Dani" si "Te Cunosc de Undeva!". Este vorba despre emisiuni de divertisment la care, printre altii, sunt invitate si vedete care fac primele pagini ale ziarelor de tip tabloid. Nota trimisa de Inspectoratul scolar este semnata de inspectorul scolar general Constantin Traistaru. Contactat de HotNews.ro, Traistaru a declarat ca este vorba despre "emisiuni de tineret", insa a refuzat sa spuna care este caracterul educativ al acestui concurs.

Nota Inspectoratului Scolar BucurestiFoto: Hotnews

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a trimis ieri, 25 martie, catre inspectoratele scolare ale sectoarelor 1-6 o nota prin care anunta ca "in cadrul programului educativ 'Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!', Antena 1 organizeaza o competitie prin care elevii claselor V-VIII pot veni in vizita la redactia Observatorului, la platourile 'Neata cu Razvan si Dani' si 'Te Cunosc de Undeva!'".

In nota, semnata de inspectorul scolar general Constantin Traistaru si de inspectorul scolar Marian Banu, se arata ca aceasta competitie se desfasoara in doua etape: inscriere si voting. Inspectoratul anunta ca acele clase care vor sa participe la concurs trebuie sa se inscrie pe site-ul Observatorului, iar "clasele care primesc numarul cel mai mare de voturi vor avea ocazia sa ii intalneasca pe jurnalistii si vedetele Antenei 1".

Constantin Traistaru

Constantin Traistaru

Foto: Agerpres

Contactat de HotNews.ro, inspectorul scolar general Constantin Traistaru a declarat ca a trimis aceasta nota catre inspectorate pentru ca "eu, cand primesc o nota de la un tert, o trimit spre informare in retea, ca sa stie despre ce este vorba. Aceasta este procedura de informare".

Intrebat care este caracterul educativ al acestui concurs, inspectorul scolar general pe Bucuresti a refuzat sa dea un raspuns clar, precizand ca "in Saptamana Altfel, anul trecut, am mai avut cu Antena un concurs, nu mai stiu exact ce au lucrat, si la final elevii, parintii si profesorii au vizitat studiourile".

"Sunt emisiuni de tineret, noi am mai avut astfel de concursuri si cu cea mai lunga scrisoare. Ei au venit si au facut fel de fel de propuneri la care Inspectoratul, fara niciun fel de discriminare, a spus: suntem de acord. Ideea mea este ca in timpul Saptamanii Altfel sa punem copiii in situatii diverse de a cunoaste, inclusiv institutia prefectului am solicitat sa se deschida atunci pentru a fi vizitata", a continuat Constantin Traistaru.

Descarca de aici nota integrala a Inspectoratului Scolar Bucuresti

Proiect Educativ Antena 1 - Inspectoratul scolar al municipiului Bucuresti