Valea Plopului, un sat din judetul Prahova, nu are apa curenta sau canalizare, dar are 28 de biserici. Lacasele de cult sunt la tot pasul, inclusiv la gradinita, la scoala, in curtile oamenilor, pe dealuri sau in vai, scrie publicatia locala PH-online.ro. Toate cele 28 de biserici au fost ridicate de acelasi preot, mai scrie publicatia citata. Preotul satului spune ca oamenii vin in numar mare la biserici pentru ca lacasele sunt aproape de casele lor. Prin "aproape" se intelege ca din orice punct al satului oamenii au de mers doar un minut pana la cea mai apropiata biserica.

In ciuda numarului neobisnuit de mare de biserici, preotul se gandeste sa mai construiasca si altele. In anul 2007, Jurnalul National scria ca satul Valea Plopului avea, la acea vreme, 26 de biserici. Media era atunci de o biserica la fiecare 11 familii din sat. Alte doua au fost construite intre timp: "Avem o bisericuta construita pe un deal in memoria copiilor avortati, avem cate o biserica in curtea gradinitelor, alte doua biserici in curtile celor doua scoli. In total sunt atatea biserici cat sa slujim duminica intr-una singura si in rest sa le vina randul o data pe luna, adica 28", a declarat preotul satului, Nicolae Tanase, pentru PH-online.ro. El a adaugat ca si-ar dorit sa mai poata ridica cateva.

Desi nu au apa curenta si canalizare, localnicii sunt multumiti, spunand ca "scutul" credintei i-a ferit de necazuri. Nemultumitii sunt putini si timizi, evitand sa isi strige dezaprobarea in gura mare, mai ales ca preotul este foarte darnic cu satenii, potrivit presei locale.