Presedintele Traian Basescu a avut luni o discutie cu omologul sau american, Barack Obama, in marja Summitul Securitatii Nucleare de la Haga, potrivit unor fotografii postate pe site-ul Administratiei Prezidentiale. In acest moment nu exista informatii despre subiectul discutiei dintre cei doi si nici durata intrevederii.

Foto:

Intr-una dintre fotografii apare langa cei doi si Elio Di Rupo, premierul Belgiei, iar in celelalte fotografii langa Traian Basescu apare Matteo Renzi, noul premier al Italiei.

In alte imagini publicate ulterior de presidency.ro, Traian Basescu apare discutind cu ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, inaintea plecarii la Summitul Securitatii Nucleare de la Haga, ca va profita de ocazie pentru a-i informa pe sefii de stat prezenti la eveniment cu privire la situatia din regiune si la nevoia de repozitionare a resurselor militare ale NATO ca urmare a activitatilor Federatiei Ruse in contextul crizei din Ucraina.

Presedintele american Barack Obama a ajuns luni dimineata in Olanda pentru discutii dominate de criza ucraineana, care ar putea conduce la excluderea Rusiei din clubul celor mai bogate natiuni, G8, in semn de represalii fata de anexarea Crimeei.

Liderii G7 se reunesc luni seara, la Haga, la initiativa lui Obama, in marja unui summit dedicat securitatii nucleare, care ar urma insa sa fie complet eclipsat de discutiile legate de Ucraina.

Ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov si secretarul american de Stat John Kerry au si ei programata o intalnire, in marja summitului, iar schimburile de cuvinte ar putea sa fie cele mai virulente de la inceputul crizei ucrainene, noteaza France Presse.

Aceasta este prima intalnire dintre cei doi dupa ce Washingtonul a impus sanctiuni financiare fata de apropiatii lui Vladimir Putin.