Parintii si sora Aurei Ion, studenta decedata in ianuarie in accidentul aviatic din Muntii Apuseni, s-au prezentat vineri la Parchetul General si s-au constituit parti civile in dosar, au declarat pentru Agerpres oficiali din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Sursele citate au afirmat ca familia a fost de acord sa se constituie parte civila in cauza, dar nu a precizat cu ce suma.

In acest dosar, procurorii Parchetului Militar au dispus pe 11 februarie inceperea urmaririi penale cu privire la comiterea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu sapte persoane la bord s-a prabusit intr-o zona impadurita din Apuseni, in zona Varfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

In avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul si o echipa de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul Elias. Medicii erau transportati la Oradea, unde urmau sa participe la o operatie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan si Aura Ion, ofiter-student, anul V la Institutul Medico-Militar, si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic.