Programul pe care Guvernul il va transmite Parlamentului este in proportie de 98-99% programul pe care Parlamentul deja l-a aprobat, fiind insa bine sa fie actualizat la zi dupa schimbarile de compozitie politica din Executiv, a declarat premierul Victor Ponta, in prima sedinta a noului Cabinet, transmite Mediafax.

UPDATE: Guvernul a aprobat, miercuri seara, programul politic care actualizeaza programul de guvernare, au declarat surse oficiale pentru Mediafax. Documentul va fi transmis Parlamentului joi dimineata, au precizat sursele.

"Vreau sa ne uitam pe ce trebuie updatat in programul Guvernului, nu doar chestiuni de terminologie, ci si lucruri indeplinite deja si, in baza articolului 114 din Constitutie, sa ne adresam Parlamentului pentru ca, in termenele prevazute de regulamentele Parlamentului, sa putem indeplini procedura de angajare a raspunderii Guvernului asupra unui program. Este vorba despre programul activitatilor noastre in perioada urmatoare, 98-99% este programul pe care Parlamentul deja l-a aprobat, insa dupa doi ani si, evident, dupa niste schimbari de compozitie politica in Guvern, este foarte bine sa fim la zi si sa individualizam ceea ce a mai aparut important pentru perioada urmatoare", a spus Ponta.

El a precizat ca sedinta de miercuri seara a Guvernului are pe agenda un singur punct, respectiv discutii asupra actualizarii programului de actiuni pentru perioada imediata, si ca sedinta obisnuita a Cabinetului este programata pentru joi, la ora 12.00.

Premierul le-a transmis totodata noilor ministri ca asteapta de la ei sa lucreze solidar si eficient, intr-o formula stabila care sa dureze pana in 2016.

Noul Guvern s-a reunit, miercuri seara, in prima sedinta de dupa ceremonia de depunere a juramantului de investitura.

Ponta a precizat anterior ca Guvernul va adopta si transmite Parlamentului un program politic care va actualiza programul de guvernare, pentru care isi va angaja raspunderea.

El a precizat ca este vorba de un program politic si ca procedura va avea loc in baza articolului 114 din Constitutie.

Articolul respectiv prevede ca Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.