Premierul Victor Ponta se intalneste din nou miercuri cu presedintele Traian Basescu in incercarea de a gasi o solutie la deblocarea situatiei in care se afla noul guvern, Ponta III.

Seful executivului a anuntat marti seara ca s-a intalnit marti cu presedintele Traian Basescu, dar ca nu a ajuns cu acesta la o concluzie privind procedurile care trebuie urmate pentru ca guvernul sa isi poata incepe activitatea.

"M-am intalnit cu presedintele, dar nu am ajuns la nicio concluzie privind procedurile de urmat. Vom mai discuta si maine (miercuri - n.r.)", a spus Ponta, aflat la "Gala Mediafax 2014 - Gala valorilor".

Premierul a mers la Palatul Cotroceni dupa ce, marti, Parlamentul a adoptat prin vot secret cu bile (346 voturi "pentru", 191 "impotriva"), proiectul de Hotarare privind modificarea structurii si compozitiei politice a Guvernului.

Premierul Ponta a declarat marti seara, dupa votul de investire a noului cabinet, ca spera ca ca Guvernul Ponta III sa inceapa sa functioneze chiar de miercuri. Premierul a precizat ca il va contacta pe presedintele Basescu pentru a discuta despre semnarea decretelor de investire, adaugand ca in sedinta de miercuri a Guvernului ar putea fi adoptate masuri pentru a elimina din programul de guvernare eventuale confuzii.

"Daca asta seara am guvern (n.r. marti), maine transmitem catre Parlament exact modificarile cerute de presedinte, imi angajez raspunderea, opozitia depune motiune de cenzura", a precizat Ponta.

Intr-o declaratie de presa sustinuta marti seara, seful statului a spus ca va numi ministri Guvernului Ponta III cand guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe programul de guvernare.

"Voi respecta deciziile anterioare ale Curtii Constitutionale si voi numi toti ministrii in momentul in care conditiile vor fi indeplinite. Ceea ce eu am solicitat, avand in vedere schimbarea extrem de importanta a structurii de sustinere a Guvernului in Parlament, sa existe un program de guvernare care sa reflecte noua realitate politica a Guvernului precum si protocoalele convenite intre partenerii din noua majoritate", a precizat Traian Basescu, marti, la Palatul Cotroceni.