Elevii de clasa a XII-a de la profilul Real si de la filiera Tehnologica au avut de rezolvat, la simularea examenului de Limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului, la primul subiect, mai multe cerinte pe baza unui fragment din “Somnoroasa aventura” de Teodor Mazilu. La Subiectul al II-lea, liceenii au avut de realizat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre “importanta calatoriilor in formarea personalitatii tinerilor”, iar la Subiectul al III-lea - un eseu despre un text narativ apartinand lui Liviu Rebreanu.

Subiecte Simulare Limba romanaFoto: Hotnews
  • Vezi mai jos subiectele de la simularea examenului de Limba si literatura romana - clasa a XII-a, profilul Real si Tehnologic

Elevii de clasa a XI-a si a XII-a au sustinut astazi, 3 martie, prima simulare a probelor de Bacalaureat 2014 - simularea examenului scris de Limba si literatura romana. La fel ca in cadrul examenului de bacalaureat, si la simulari subiectele sunt diferentiate in functie de profil, astfel ca elevii de la Uman au avut alte subiecte fata de elevii de la Real si Tehnologic.

Subiectele de la simularea probei de Limba si literatura romana au fost structurate pe trei cerinte mari, fiecare notate cu 30 de puncte si cu 10 puncte din oficiu. Pentru rezolvarea celor trei subiecte, liceenii au avut la dispozitie 3 ore. Rezultate vor fi afisate pe 14 martie si nu se contesta. De asemenea, notele nu vor fi trecute in catalog.

Stire in curs de actualizare

Citeste si: