Sindicalistii afiliati la Blocul National Sindical (BNS) vor sa organizeze, de la inceputul lunii martie, proteste in strada, la nivel national, acuzand probleme grave ce afecteaza sectoare-cheie ale economiei pe care Guvernul nu a vrut sau nu a stiut sa le rezolve, transmite Mediafax.

BNS precizeaza, intr-un comunicat, ca va face publice, in cursul zilei de marti, informatiile legate de primul protest, programat chiar in prima decada a lunii martie, urmand ca datele legate de celelalte actiuni sa fie anuntate treptat, pe masura ce se definitiveaza aspectele organizatorice.

"Protestele se vor desfasura la nivel national si vor aduce in strada lucratori din toate sectoarele economice, deopotriva din companii private si din societati/regii/companii etc aflate in portofoliul statului", se arata intr-un comunicat emis de BNS.

Conform sursei citate, decizia de a scoate oamenii in strada "a fost generata de o serie de probleme grave ce afecteaza sectoare-cheie ale economiei, probleme pentru care Guvernul nu a stiut sau nu a vrut sa gaseasca rezolvare".

Una dintre aceste probleme, este, potrivit BNS, necesitatea investitiilor in infrastructura de transport, respectiv in finalizarea cat mai rapida a lucrarilor la autostrada Pitesti - Sibiu.

In acest sens, BNS a explicat ca este reprezentantul lucratorilor din companiile Dacia Renault si Ford Craiova, insa are membri de sindicat si in societatile care produc componente si subansamble auto, iar autostrada Pitesti-Sibiu este vitala pentru ca cele doua platforme industriale sa isi mentina un nivel competitiv pe piata si sa asigure stabilitatea locurilor de munca a peste 150.000 de oameni.

Alte motive de protest invocate de BNS sunt: managementul defectuos al Companiei Nationale Posta Romana, "agresiunea publica permanenta" la adresa CEC, "intentia autoritatilor de a "privatiza" Administratia Portului Constanta si de a crea astfel un spatiu propice pentru cresterea infractionalitatii economice", si nerespectarea angajamentelor in ceea ce priveste modificarea legislatiei muncii si a relatiilor industriale.