Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a declarat joi, referitor la solicitarea DNA de incepere a urmaririi in cazul lui Chitoiu, ca judecatorii si procurorii corecti isi vor face treaba, precizand ca un sistem puternic de justitie este parte a unei tari puternice, transmite Mediafax.

Declaratia a fost facuta de Duane Butcher la finalul conferintei in care a fost prezentat raportul de activitate al Directiei Nationale Anticoruptie pentru 2013, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA spunand: "Un sistem puternic de justitie este parte a unei tari puternice".

Diplomatul american a adaugat ca a 2013 a fost un an important, iar activitatea procurorilor anticoruptie a fost privita cu "admiratie" de Ambasada SUA.

"Este impresionanta munca pe care a depus-o DNA. A fost un an important si am privit cu profunda admiratie munca pe care au depus-o procurorii DNA, munca pe care au facut-o pentru Romania si parteneriatul romano-american", a mai spus Duane Butcher.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut marti procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa solicite Camerei Deputatilor aviz pentru urmarirea penala a lui Daniel Chitoiu, in dosarul "Carpatica", pentru abuz in serviciu si constituirea unui grup infractional organizat, in perioada in care a fost ministru al Finantelor. Procurorul general, Tiberiu Nitu, a inaintat Camerei referatul DNA privind cererea de aviz pentru urmarirea penala a lui Chitoiu.