Premierul Victor Ponta i-a felicitat joi pe procurorii DNA pentru operatiunile de combatere a evaziunii fiscale prin rambursari de TVA si anchetele privind retrocedarile ilegale, solicitandu-le acestora sa sprijine guvernul in lupta impotriva activitatilor care afecteaza grav bugetul statului, precum insolventa falsa si coruptia in absorbtia fondurilor europene.

"Va rog sa ne sprijiniti in ce afecteaza grav bugetul public", iar "cele mai periculoase zone" sunt cazurile de insolventa falsa si coruptia in absorbtia fondurilor europene, a spus Ponta, prezent la bilantul DNA.

Acesta le-a spus procurorilor ca recuperarea prejudiciului este la fel de importanta ca si pedepsirea celor care comit fapte de coruptie, recunoscand ca cifrele prezentate de DNA sunt "importante".

Primul ministru, care a fost criticat in trecut de mass media pentru declaratiile facute la adresa unor decizii ale justitiei, a afirmat ca a avut indoieli daca sa participe sau nu la sedinta DNA.

"Sunt atent la perceptia publica si m-am gandit ca daca voi participa voi fi acuzat ca vreau sa preiau controlul politic asupra institutiei, iar daca nu particip o sa fie considerat un semn de ostilitate. Am decis sa particip in calitate de reprezentant al puterii executive, care are sarcina de a asigura desfasurarea democratica a vietii societatii romanesti", a explicat el, adaugand: "Nu puteam sa ratez ocazia de a avea un breaking news, Victor Ponta la DNA".

"Cred, de la momentul la care am devenit procuror, ca toti cei care incalca legea trebuie sa raspunda in fata legii si cred ca pentru dumneavoastra nu trebuie sa existe niciodata putere - opozitie, stanga - dreapta, presedintie - guvern, ci doar oameni care respecta legea si oameni care o incalca si trebuie trasi la raspundere", a comentat Ponta.

Primul ministru le-a transmis procurorilor DNA ca, in raport cu puterea executiva, nu trebuie sa aiba "dusmani de urmarit sau prieteni de protejat".

"Sunt aici pentru a va incuraja sa va faceti meseria, sa ajutati statul roman sa-si consolideze credibilitatea interna in fata propriilor cetateni", a continuat el.