Presedintele Traian Basescu a anuntat miercuri ca va semna scrisoarea cu FMI cu conditiile ca in document sa nu fie trecute acciza pe combustibil si "celebra electorata". Seful statului a adaugat ca atat semnarea imediata a decretelor de numire a ministrilor interimari cat si semnarea scrisorii cu FMI sunt "semnale de oarecare stabilitate a Romaniei".

Premierul Victor Ponta a facut miercuri dimineata o vizita la Palatul Cotroceni unde a discutat cu Traian Basescu dspre situatia creata dupa iesirea ministrilor PNL din Guvern si despre scrisoarea cu FMI. Seful statului i-a transmis premierului ca "scrisoarea poate fi semnata" si va da in acest sens mandat de semnare de catre ministrul Finantelor si guvernatorul Isarescu, insa cu 2 conditii, ca in document sa nu apara cresterea taxelor pe combustibil, si creditul fiscal - o masura a Guvernului sub forma unei reduceri acordate la plata impozitelor, pentru persoanele cu venituri sub salariul mediu net, de 1.610 lei, care obtin de la banca restructurarea creditelor.

"Prima conditie: in scrisoare nu poate sa apara cresterea taxelor pe combustibil, asa cum doreste premierul, si aceasta conditie nu o pun de dragul de a o pune. Premierul e un om profund corupt prin traficul de influenta al baronilor, el nu are nevoie de acesti bani pentru buget, ci pentru a umple buzunarele baronilor. Nu voi fi partenerul lui Ponta la un act imoral, de coruptie institutionalizata", a declarat seful statului miercuri, de la Cotroceni.

Presedintele a precizat ca a doua conditie este "sa nu apara in scrisoare celebra electorata. Chiar daca a avut asistenta BNR pentru a lansa acest proiect, proiectul este destinat sa-i insele pe romani, ei vor plati mai mult pentru ca se prelungeste perioada de rambursare.

Seful statului s-a aratat surprins de faptul ca "si BNR a facut analizele pe care le-am facut in prima clipa, si dupa ce a fost un promotor al masurii ieri am vazut o analiza a BNR care spune ca romanii vor fi pagubiti de aceasta masura".

"Deci, daca nu apare cresterea taxelor pe combustibili si electorata, voi semna imediat scrisoarea cu FMI", a reiterat Basescu, adaugand ca atat semnarea imediata a interimatelor cat si semnarea scrisorii cu FMI sunt "semnale de oarecare stabilitate a Romaniei".