ANI: Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Dumitru-Dan Enache, incompatibil

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 25 februarie 2014, 10:44 Actualitate | Esenţial

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui Dumitru-Dan Enache, secretar de stat la Ministerul Economiei, intrucat, in perioada 21 februarie  - 31 octombrie 2013, a detinut, simultan, atat functia de secretar de stat, cat si functia de administrator - membru in consiliul de administratie in cadrul S.C. E.GRAN S.A., precum si calitatea de comerciant persoana fizica autorizata in cadrul ENACHE D. DUMITRU-DAN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, precizeaza ANI intr-un comunicat de presa.

"Astfel, ENACHE DUMITRU-DAN a incalcat dispozitiile art. 84), alin. (1), lit. c) si g)  si alin. (2) din Legea nr.161/2003, potrivit carora 'Functia de secretar de stat este incompatibila cu: [...] functia de ...] administrator, membru al consiliului de administratie [...] la societatile comerciale [...] calitatea de comerciant persoana fizica. Functia de secretar de stat [...] sunt incompatibile cu exercitarea altei functii publice de autoritate, precum si cu exercitarea functiilor prevazute la alin. (1), lit. b) - i)".

Persoana  evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] incalcarea obligatiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective [...]".

"Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".

Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ce voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

1180 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Educatie sau economie? (Marţi, 25 februarie 2014, 11:46)

    Dedalus [utilizator]

    Educatie sau economie?


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version