Curtea de Apel Bucuresti (CAB) se pronunta marti in dosarul Transferurilor, in care opt oameni din fotbal sunt acuzati de inselaciune, spalare de bani si evaziune fiscala, scrie Agerpres. Avocatii celor opt - Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Padureanu, Gheorghe Netoiu si fratii Ioan si Victor Becali - au cerut pe 10 februarie respingerea apelului declarat de procurori si mentinerea deciziei Tribunalului Bucuresti, care i-a achitat pe inculpati pe data de 3 aprilie 2012.

Inculpatii din Dosarul Transferurilor in fotbalFoto: Colaj foto

In ultimul cuvant, cei opt inculpati si-au sustinut nevinovatia in fata completului de doi judecatori al Curtii de Apel Bucuresti, insa au precizat ca ar fi de acord cu prestarea de munca in folosul comunitatii, ca alternativa la pedeapsa cu inchisoarea. Gheorghe Netoiu a declarat presei, la finalul sedintei de judecata, ca ar prefera sa lucreze in domeniul agriculturii daca ar fi obligat sa presteze munca in folosul comunitatii.

Procurorul de sedinta a cerut, pe 10 februarie, pedepse cu executare pentru majoritatea inculpatilor din dosarul transferurilor din fotbal pentru care faptele nu s-au prescris prin intrarea in vigoare a noului Cod penal. Procurorul a sustinut ca niciuna dintre faptele de care sunt acuzati Cristian Borcea, Ioan Becali si Victor Becali nu s-a prescris si a cerut condamnarea acestora la pedepsele pe care Curtea de Apel Bucuresti le-a stabilit initial, respectiv sapte ani de inchisoare cu executare pentru fostul finantator al FC Dinamo Bucuresti Cristian Borcea, opt ani pentru fostul impresar Ioan Becali si sapte ani de inchisoare pentru Victor Becali.

Reprezentantul DNA a constatat ca in cazul lui Mihai Stoica toate faptele s-au prescris, iar in cazul lui George Copos s-au prescris doua fapte de inselaciune, in timp ce infractiunea de evaziune fiscala nu s-a prescris. De asemenea, procurorul de sedinta a mai cerut condamnarea lui Gheorghe Popescu pentru evaziune fiscala si spalare de bani, infractiuni ce nu s-au prescris, la o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere si tot la o pedeapsa cu suspendare a fostului patron al Gloriei Bistrita Jean Padureanu.

In cazul lui Gheorghe Netoiu, procurorul DNA a spus ca faptele nu sunt prescrise si a cerut aplicarea dispozitiilor legale, respectiv condamnarea acestuia pentru faptele de care este acuzat. Procurorul de sedinta a mai cerut luni pedepse accesorii si complementare pentru cei opt oameni din fotbal judecati in dosar. Acestia au spus in fata instantei ca doresc continuarea procedurii judiciare si in cazul acuzatiilor pentru care a intervenit prescriptia, deoarece se considera nevinovati insa, potrivit legii, acestia nu mai pot fi trasi la raspundere.

Singurul care nu a dorit continuarea procesului penal pentru faptele prescrise a fost managerul Stelei, Mihai Stoica, fost director la Otelul Galati. Avocatii inculpatilor au cerut pe 10 februarie schimbarea incadrarii juridice a clientilor lor, invocand mai multe articole din noul Cod penal.