Exemenele pentru posturile scoase la concurs de Spitalul Judetean de Urgenta Alba se desfasoara, incepand de luni, sub supraveghere video, in incercarea de a face procedura cat mai transparenta si de a evita acuzatiile de "dare/luare de mita", scrie alba24.ro.

Examenele pentru cadrele medicale medii ale Spitalul Judetean de Urgenta Alba, asistenti medicali, infirmieri si registratori medicali vor fi filmate atat in timpul concursului, cat si in timpul corectarii lucrarilor scrise.

La examene pot asista si cetatenii interesati, cu conditia sa depuna o cerere la unitatea medicala cu 2 zile inainte de concurs in care sa specifice ca doresc sa vada cum se desfasoara concursul. Totodata, trebuie sa aiba la ei o copie a cartii de identitate si un ecuson primit din partae spitalului.

Managerul Spitalului Judetean Alba, Nicoleta Cosarca, a explicat pentru publicatia citata ca a luat decizia monitorizarii examenelor pentru ca "ne-am saturat de povesti. Povestile sunt de doua feluri: ale celor care nu trec concursul si eu le inteleg frustrarea, dar sunt povesti de alta natura, cu sume de bani vehiculate. Chiar ma deranjeaza, pentru ca eu garantez pentru corectitudinea obtinerii acestor posturi. Este maximum de transparenta la care putem ajunge".

Luni dimineata s-au desfasurat la SJU Alba examenul pentru cele 15 posturi de asistenti medicali scoase la concurs de unitatea medicala si cel pentru postul de medic hematolog. In data de 26 februarie urmeaza concursul pentru cele 6 posturi de infirmieri in cadrul SJU Alba.