Invatatoarea Dana Blandu, concediata de la Scoala 10 din Bucuresti in urma acuzatiilor potrivit carora a cerut parintilor bani pentru cadourile de Craciun, a constestat in instanta decizia luata in cazul sau de unitatatea de invatamant, informeaza Mediafax.

Contestatia impotriva deciziei de concediere a fost inregistrata la Tribunalul Bucuresti in 11 februarie, insa, deocamdata, nu a fost fixat primul termen din acest dosar.

Politistii Sectiei 6 au propus neinceperea urmaririi penale pentru primire de foloase necuvenite in cazul invatatoarei Dana Blandu. Dosarul a fost trimis la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, procurorii urmand sa decida daca vor deschide dosar penal pe numele invatatoarei si daca aceasta va fi trimisa in judecata.

Invatatoarea a fost audiata, in 23 ianuarie, de politistii Sectiei 6, in dosarul in care se fac cercetari pentru primire de foloase necuvenite.

Anterior, anchetatorii i-au audiat si pe parintii celor 20 de copii din clasa unde era invatatoare Dana Blandu.

Dosarul in cazul invatatoarei Dana Blandu a fost inregistrat la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2 in urma unei sesizari facute, in 30 decembrie 2013, de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

In 8 ianuarie, dosarul in care se fac cercetari pentru primire de foloase necuvenitea fost trimise de procurori la Sectia 6 Politie.

Consiliul de Administratie al Scolii nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitala a decis, in 10 ianuarie, desfacerea disciplinara a contractului de munca al invatatoarei Dana Blandu. De asemenea, scoala a decis si sesizarea Parchetului in cazul invatatoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost savarsite de aceasta, anchetatorii urmand sa stabileasca daca aceasta a primit foloase necuvenite.

Anchetele in acest caz au inceput dupa ce in presa a fost prezentata o inregistrare video preluata de pe YouTube, in care este surprinsa o discutie intre parinti si invatatoarea Blandu, aceasta cerand bani pentru cadouri.

Parintii ii reprosau invatatoarei ca le cere prea multi bani, Blandu replicand ca trebuie sa fie oferite cadouri atat secretarei scolii si bibliotecarei, cat si paznicilor si femeilor de serviciu.

"Astea-s cadourile voastre? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine... Atat va reprezinta? Nu sunteti cartofi, nu sunteti oi sa va invat! (...) Este in politica romaneasca, balcanica, de sarbatori sa se ofere. Mi s-a spus ca aveti un buget de 50 de lei la patru oameni. Si am intrebat cui dati aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori si un director. Si cealalta directoare are bube? Si copiii nu saluta doctorul, femeile de serviciu?", le spunea invatatoarea parintilor.