Guvernul de la Bucuresti va garanta investitiile firmelor romanesti in Republica Moldova, in proportie de 80%, cu un plafon de pana la un miliard de lei in acest an, a anuntat vineri, la Chisinau, premierul Victor Ponta.

Acesta a sustinut o conferinta comuna de presa cu omologul sau de la Chisinau, Iurie Leanca, fara a oferi insa detalii suplimentare legate de acest program.

In ceea ce priveste gazoductul dintre cel doua tari, acesta este finalizat in zona romaneasca iar acum se lucreaza pentru finalizarea subtraversarii pe zona din Republica Moldova, care ar putea fi gata "pana pe 15 aprilie".

Intrebat concret cand va intra in folosinta acest gazoduct, Victor Ponta a notat ca "trebuie indeplinite procedurile reglementate la nivel european, care sunt foarte bune, dar nu sunt intotdeauana cele mai rapide".

Acesta a adaugat ca delegatia romaneasca nu a venit "cu mana goala" ci cu ordin de plata de 1,2 milioane de euro pentru contributia la ceea ce s-a lucrat in Moldova.

Primul ministru a subliniat din nou ca guvernul sprijina integrarea europeana a Chisinaului, asa cum o face si presedintele Traian Basescu sau seful Senatului, Crin Antonescu.

"L-am asigurat pe premierul Leanca ca, indiferent de bataliile politice de la Bucuresti, in ce priveste integrarea europeana si Traian Basescu si Crin Antonescu si eu, toti sustinem acelasi lucru. Important este ca se pot baza ca la Bucuresti toate fortele politice sustine efortul de integrare a Republicii Moldova", a afirmat el.