Premierul Victor Ponta va participa, joi, la ceremonia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, informeaza Guvernul intr-un comunicat. Potrivit sursei citate, evenimentul va avea loc la ora 11.00, in Aula Magna a Universitatii Bucuresti.

Reamintim ca Universitatea Bucuresti este singura institutie care a decis ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat. In raportul intocmit in 20 iulie 2012, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a stabilit ca "elemente de plagiat pot fi identificate in 115 pagini din cele 297 de pagini" ale tezei de doctorat, teza care, potrivit comisiei, "incalca principiile eticii, integritatii si bunei conduite in activitatea de cercetare".

In urma cu o saptamana, presedintele Traian Basescu a acuzat Banca Nationala de implicare in masurile privind "electorata", sustinute de premierul Victor Ponta in negocierile cu FMI, el declarand ca BNR trebuie "sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt".

A doua zi, aflat la o conferinta desfasurata la sediul BNR, Victor Ponta a declarat: "Ca un personaj colectiv din Mos Ion Roata, suntem la BNR pentru ca acolo unde a scuipat boierul, noi sa felicitam".

BNR a sustinut ca schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei, denumita de presa "electorata", a fost conceputa, initiata si dezvoltata de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.