Mandatul ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlatean, pentru participarea la reuniunea extraordinara a Consiliului Afaceri Externe de joi prevede discutarea posibilitatii adoptarii de sanctiuni impotriva celor responsabili de represiune si de incalcarea drepturilor omului in cursul manifestarilor violente de la Kiev din data de 18 februarie, soldate cu numeroase victime, precizeaza MAE, la solicitarea Agerpres.

Seful diplomatiei romane va reitera in context profunda preocupare fata de recentele evolutii, precum si condamnarea ferma a violentelor, potrivit MAE.

Uniunea Europeana ia in considerare sanctiuni impotriva celor responsabili de represiunea din Ucraina, au anuntat miercuri Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Catherine Ashton, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Sefa diplomatiei europene a convocat pentru miercuri o reuniune a ambasadorilor Uniunii Europene care se ocupa de probleme de securitate, in cadrul careia 'toate optiunile vor fi luate in considerare, inclusiv sanctiuni impotriva celor responsabili pentru represiune si incalcari ale drepturilor omului', a indicat Ashton intr-un comunicat.

Totodata, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si-a exprimat speranta ca guvernele Uniunii Europene se vor putea pune urgent de acord pentru a adopta sanctiuni impotriva celor responsabili pentru violentele si utilizarea excesiva a fortei in Ucraina.