Nava Flaminia, cunoscuta in presa internationala drept o bomba ecologica, revine in Romania. Vasul ajunge luni la Santierul Naval de la Mangalia pentru reparatii, dupa decontaminarea efectuata in Danemarca.

Nava MSC Flaminia soseste luni in jurul orei 11 si, potrivit reprezentantilor santierului naval, portcontainerul va ramane in Romania pana la sfarsitul lunii mai, transmite Digi24.

Muncitorii vor inlocui o parte din corpul navei, o vor vopsi, vor inlocui cablurile electrice deteriorate si echipamentele distruse de incendiu.

In vara anului 2012, in timp ce se afla in largul Oceanului Atlantic, Flaminia a ars partial in urma unei explozii, iar structura sa de rezistenta a fost grav afectata. Practic, din jumatate de vapor a ramas doar carcasa, asa ca Flaminia se poate rupe in doua daca este izbita de un val mai mare de sase metri.

Americanii, olandezii, francezii si englezii au refuzat sa se ocupe de reparatii din cauza incarcaturii de la bord, considerata toxica.

In luna martie a anului trecut, vaporul a ajuns in Romania, unde au fost descarcate o parte din containerele afectate de incendiu, iar in noiembrie, nava a plecat spre Danemarca, unde a fost decontaminata.