Vicepresedintele american Joe Biden a purtat joi o conversatie, la telefon, cu presedintele roman Traian Basescu, anunta Biroul vicepresedintelui Statelor Unite intr-un scurt comunicat postat pe site-ul Casei Albe. Cei doi oficiali au discutat despre evolutiile din regiune, iar Biden si-a exprimat aprecierea fata de contributia Romaniei la NATO. In comunicatul oficial se arata ca SUA are un interes profund in impunerea statului de drept in Romania.

Vicepresedintele Biden a discutat cu presedintele Basescu despre evolutii regionale si si-a "exprimat aprecierea fata de contributiile continue ale Romaniei in cadrul misiunilor NATO", se arata in comunicat.

"Statele Unite au un interes profund pentru succesul Romaniei ca un partener democratic, cu o preeminenta puternica a statului drept, in continuarea responsabilitatilor noastre globale impartasite si a parteneriatului nostru strategic", se arata in acest scurt comunicat.

Convorbirea a avut loc cu o zi inainte de intilnirea de lucru de la Bruxelles dintre Traian Basescu si presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso.

Comunicatul integral al Casei Albe:

In a telephone call today with Romanian President Traian Basescu, Vice President Biden discussed regional developments and expressed appreciation for Romania’s continued contributions to NATO missions. The United States has a profound interest in Romania’s success as a democratic partner with strong rule of law as we pursue our shared global responsibilities and our strategic partnership.