Procurorii DNA Ploiesti l-au retinut, marti, pentru 24 de ore, pe Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Directiei Patrimoniu al Consiliului Judetean Prahova, pentru presupuse infractiuni de coruptie, in acelasi dosar in care seful CJ, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, sunt acuzati de trafic de influenta, iar omul de afaceri Razvan Alexe se afla deja in arest preventiv.

Potrivit unui comunicat al DNA, Alixandrescu avea in subordine Serviciul Achizitii Publice si Contracte, precum si Serviciul Urmarire Lucrari Publice.

Anchetatorii sustin ca, in perioada 2012¬ 2013, inculpatul Vlad Cosma, deputat PSD, impreuna cu o alta persoana apropiata, "a pretins si au primit de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale - denuntatori in cauza - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale controlate in fapt de catre inculpatul Alexe Razvan".

Sumele de bani au fost pretinse de catre cei doi in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele C. J. Prahova, Cosma Mircea (tatal lui Cosma Vlad Alexandru) si Alixandrescu Daniel Adrian (director al Directiei Patrimoniu), astfel incat societatile respective sa obtina de la C.J. Prahova, lucrari si servicii curente de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, supraevaluate si pentru a deconta cu prioritate a unor lucrari deja efectuate, in temeiul unor contracte anterioare, sustin procurorii.