Premierul Victor Ponta a declarat marti, la bilantul Politiei Romane pe 2013, ca liberalul Klaus Iohannis va fi al cincilea ministru de Interne in mai putin de doi ani, in contextul in care a vorbit despre nevoia de stabilitate la nivelul conducerii MAI, transmite Agerpres.

"Tocmai pentru ca la nivelul politic al Ministerului de Interne aceasta stabilitate nu a existat,- domnul Iohannis va fi al cincilea ministru de Interne in mai putin de doi ani - cu atat mai mult ma bucur ca la nivelul Politiei Romane avem stabilitate, vreau sa il felicit pe domnul chestor Toba, pe ceilalti aflati in diverse structuri ale Politiei Romane", a afirmat Ponta.

El a tinut sa ii asigure pe politisti ca atata timp cat va fi prim-ministru cei din MAI vor fi aparati de eventualele ingerinte politice.

"Va asigur ca atata timp cat voi fi prim-ministru veti beneficia de sprijinul si de protectia pe care orice tehnocrat, orice profesionist trebuie sa o aiba in fata schimbarilor politice care inevitabil apar", a spus Ponta.

La bilantul activitatii Politiei Romane au fost prezenti si vicepremierii Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dar si procurorul general Tiberiu Nitu si procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi.