Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, proaspat intrat in PSD, urmeaza sa fie coordonatorul organizatiei PSD Prahova, organizatie al carei presedinte este Mircea Cosma, seful Consiluului Judetean Prahova, a declarat, pentru Romania TV, chiar Cosma, care este implicat inr-o ancheta penala de amploare.

Foto:

"Am avut o discutie la nivelul conducerii partidului si am convenit ca domnul Cazanciuc sa coordoneze filiala PSD Prahova in vederea alegerlor europarlamentare si a celor prezidentiale. Este un politician tanar, din noul val, este originar din judetul Prahova, iar eu cred ca va aduce un plus de tinerete si dinamism in filiala, dar si un nou mod de a face politica. Ii multumesc ca a acceptat aceasta pozitie si, asa cum am promis, il voi sprijini in toata activitatea sa politica. Eu voi continua sa coordonez administratia prahoveana, cu cele peste o suta de primarii ale sale", a declarat Mircea Cosma, citat de RTV.

De mentionat ca Romania TV este postul de televiziune al deputatului PSD de Prahova Sebastian Ghita, un apropiat al premierului Victor Ponta.

"Reamintim ca Mircea Cosma, presedintelele CJ Prahova, se apropie de varsta de 70 de ani", precizeaza RTV in articolul postat pe site-ul sau.

Miercurea trecuta, procurorii DNA au ridicat pentru a doua oara documente de la Consiliul Judetean Prahova, intr-un dosar care il vizeaza, printre altii, pe omul de afaceri local Razvan Alexe, cunoscut ca fiind apropiat de familia lui Mircea Cosma.

Razvan Alexe, retinut de procurori, in noiembrie 2013, intr-un dosar de trafic de influenta, lua bani de la patronul firmei SC Star T&D, lasand sa se inteleaga ca are influenta pe langa presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, pentru a-i facilita societatii atribuirea de contracte de lucrari publice in judet, sustin procurorii DNA.

In aceasta schema era folosita ca paravan firma Marconstruct Company, arata procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Prahova in referatul de arestare preventiva a lui Alexe.

Marconstruct Company apartinea 100% fostului consilier din Secertariatul General al Guvernului Marcel Pavaleanu, si el arestat preventiv, insa intr-un alt dosar, de evaziune fiscala si spalare de bani, cu prejudiciu de 35 de milioane de euro.

La randul sau, Pavaleanu, fost presedinte al PSD Plopeni si membru al Consiliului de Administratie al unei societati detinute de CJ Prahova, este un apropiat al deputatului PSD Vlad Cosma, fiul lui Micea Cosma.

In dosarul de evziune fiscala si spalare de bani de 35 de milioane de euro a fost luata la cercetari si fiica lui Mircea Cosma, Andreea, care este notar public.

In 16 decembrie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a lasat sa se inteleaga ca il cerceteaza penal pe presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, insa procurorii urmeaza sa transmita informatii suplimentare "pe parcursul urmaririi penale". Potrivit presei locale, dosarul vizeaza presupusa infractiune de conflict de interese, cazul fiind disjuns din dosarul vast de evaziune de 35 de milioane de euro.