Presedintele Traian Basescu a declarat luni dimineata, inainte sa revina in Capitala, ca pleaca de la Cluj cu un proiect si ca intentioneaza sa se tina de el. Seful statului a adaugat, intrebat cum a fost intalnirea cu primarii, ca acestia l-au informat "ca s-a mintit cu marirea salariilor primarilor, (...) ca nu li se mai dau banii la scoli ca sa acopere costurile pentru toti elevii" si ca "sunt discriminati cu repartizarea banilor".

"Am plecat si cu un proiect de aici si o sa ma tin de el", a declarat presedintele.

Intrebat cum a fost intalnirea cu primarii PDL avuta duminica seara, seful statului a raspuns : "Placuta. Oamenii mi-au spus in primul rand ca s-a mintit cu marirea salariilor primarilor, s-au plans ca nu li se mai dau banii la scoli ca sa acopere costurile pentru toti elevii si cu greu fac fata cheltuielilor scolilor, s-au plans ca sunt discriminati cu repartizarea banilor. Asta e."

Presedintele Basescu a fost intrebat si cum ramane cu acodul cu FMI, acesta precizand ca va discuta despre asta dupa ce primeste proiectul de acord de la Guvern.

Presedintele Traian Basescu s-a aflat weekendul acesta la Cluj-Napoca unde a participat duminica la o dezbatere publica organizata de Fundatia Miscarea Populara.