B1 TV a luat o amenda de 70.000 RON de la CNA pentru ca, in doua emisiuni ale lui Robert Turcescu din decembrie 2013, s-a spus ca ¬martea neagra¬ din Parlament (modificarile USL la Codul Penal din decembrie 2013) reprezinta o lovitura de stat. Autistii de la CNA au considerat ca, daca te revolta demolarea democratiei prin intermediul Parlamentului, nu esti impartial, ba dimpotriva: nu favorizezi libera formare a opiniilor si, prin urmare, trebuie sa fii sanctionat, scrie Catalin Prisacariu pe blog.

Sau, cum comunica oficial CNA, "Amenda in cuantum de 70.000 de lei postului B1 TV, deoarece nu au fost respectate prevederile art. 40 alin. (3) si nici cele ale art. 66 alin. (1) lit. a) dinCodul audiovizualului in emisiunea <> (editiile din 12 si 25.12.2013) ["Moderatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta", respectiv "In programele de stiri si dezbateri informarea in probleme de interes public, de natura politica, economica, sociala sau culturala, trebuie sa respecte urmatoarele principii: a) asigurarea impartialitatii, echilibrului si favorizarea liberei formari a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate in opozitie, in perioada in care problemele sunt in dezbatere publica"] (sursa).

Bun, acum sa vedem ce alti lipsiti de impartialitate exista in tara asta si sustin acelasi lucru: ca "martea neagra" a fost un atentat la democratie, adica o lovitura de stat de drept. Pai, printre impricinati, TOTI membrii Curtii Constitutionale a Romaniei, care au decis in unanimitate ca modificarile la Codul Penal din "martea neagra" sint neconstitutionale.

Dar sa-i lasam chiar pe membrii Curtii Constitutionale sa se exprime (decizia nr. 2/2014 a CCR, publicata in Monitorul oficial nr. 71/2014 din 29 ianuarie a.c.):

"Fenomenul coruptiei este considerat a fi una dintre cele mai grave amenintari cu privire la institutiile statului de drept, democratie, drepturile omului, echitatea si justitia sociala, cu efecte negative asupra activitatii autoritatilor si institutiilor publice si asupra functionarii economiei de piata. Coruptia se constituie intr-un obstacol al dezvoltarii economice a statului si compromite stabilitatea institutiilor democratice si fundamentul moral al societatii. In consecinta, in ultima perioada, politica penala declarata a statului a fost aceea de a intensifica eforturile in scopul adoptarii unor acte normative in materia combaterii coruptiei, care, printre altele, sa prevada incriminarea coordonata a tuturor infractiunilor de coruptie la toate nivelurile autoritatilor si institutiilor statului".

  • Citeste textul integral pe blogul lui Catalin Prisacariu