Procurorii DNA Ploiesti au ridicat miercuri documente suplimentare de la sediul Consiliului Judetean Prahova, vicepresedintele institutiei, Laurentiu Rebega afirmand ca acestea au fost solicitate "in completarea celor ridicate anul trecut", a relatat Agerpres.

Marcel Pavaleanu si Razvan AlexeFoto: altphel.ro

Ofiterii DNA Ploiesti au ridicat in noiembrie 2013 de la sediul CJ Prahova mai multe cutii cu documente, la acel moment vicepresedintele institutiei afirmand ca actiunea anchetatorilor vizeaza dosarul in care Razvan Alexe a fost arestat pentru trafic de influenta.

"Au mai cerut documente in completarea celor ridicate anul trecut. (...) Niste fise de post ale unor angajati din cadrul Consiliului Judetean", a declarat Laurentiu Rebega.

El a precizat ca fisele de post ridicate de DNA sunt ale unor angajati de la directiile Achizitii, Economic si Patrimoniu din cadrul Consiliului Judetean Prahova.

Oficialul CJ Prahova a confirmat ca documentele ridicate in cursul zilei de miercuri au legatura cu acelasi dosar in care au fost ridicate documente si anul trecut.

Laurentiu Rebega a explicat anul trecut ca anchetatorii au cerut de la Serviciul Achizitii si de la Directia Economica documente care privesc relatiile contractuale dintre CJ Prahova si SC Star T&D si ca actiunea procurorilor vizeaza dosarul in care omul de afaceri Razvan Alexe a fost arestat pentru trafic de influenta.

Patronul acestei societati este cel care l-a denuntat pe Razvan Alexe in dosarul in care este arestat pentru trafic de influenta.

Razvan Alexe, retinut de procurori, in noiembrie 2013, intr-un dosar de trafic de influenta, lua bani de la patronul firmei SC Star T&D, lasand sa se inteleaga ca are influenta pe langa presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, pentru a-i facilita societatii atribuirea de contracte de lucrari publice in judet, sustin procurorii DNA.

In aceasta schema era folosita ca paravan firma Marconstruct Company, arata procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Prahova in referatul de arestare preventiva a lui Alexe.

Marconstruct Company apartinea 100% fostului consilier din Secertariatul General al Guvernului Marcel Pavaleanu, si el arestat preventiv, insa intr-un alt dosar, de evaziune fiscala si spalare de bani, cu prejudiciu de 35 de milioane de euro.

In total, Razvan Alexe a luat 5,2 milioane de lei (circa 1,16 milioane de euro) de la firma pe care ar fi ajutat-o, sustin procurorii DNA. Alexe nu lua banii direct, ci prin firma-"bidon" Marconstruct Company, careia societatea de constructii favorizata ii subcontractase fictiv lucrarile, mai arata anchetatorii.

"In perioada 2012-2013, inculpatul Alexe Razvan, lasand sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public, respectiv presedintele Consiliului Judetean Prahova, a pretins si primit de la un administrator de societate comerciala - denuntator in cauza - sume de bani totalizand 5.204.005 lei, disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv de catre firma denuntatorului catre S.C. Marconstruct Company S.R.L. si neexecutate in realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denuntatorului", se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Razvan Alexe este, de asemenea, inculpat si in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu de 35 de milioane de euro in care a fost arestat preventiv si fostul consilier din cadrul Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu, fost presedinte al PSD Plopeni.

HotNews.ro a prezentat anterior legaturile dintre Marcel Pavaleanu, Razvan Alexe si familia liderului PSD Prahova, Mircea Cosma, seful CJ.