Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, joi, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii, ca actualul Cod de Procedura Penala nu impiedica interceptarile si ca acestea sunt folosite la nivel national. Nitu a precizat insa ca in noul Cod exista insa multe necorelari, pe care magistratii le doresc clarificate cat mai repede.

Tiberiu Nitu a aratat ca "actualul Cod de Procedura Penala nu impiedica aceste interceptari, dar in afara de interceptari mai sunt si multe alte necorelari pe care noi ni le dorim rezolvate cat mai repede. In materia interceptarilor, cum spuneti dumneavoastra, din punctul nostru de vedere, in prezent nu sunt probleme de niciun fel. Se pot rezolva. Ca pot fi facute clarificari, asta este altceva". Procurorul general a subliniat ca "sistemul poate functiona", ins aesre loc de mai bine.

"Va rog sa distingeti ca intre a fi inaplicabil si a fi neclar sau interpretabil este o mare diferenta. Sistemul poate functiona. Actualele dispozitii, daca sunt interpretate in sens constructiv, in sensul de a produce efecte juridice si de buna credinta, pot fi folosite. Intr-adevar, cum spuneam si mai devreme, este loc si de mai bine. Dispozitiile pot fi clarificate, dar asta nu inseamna ca in prezent nu putem sa folosim aceste instrumente. Le putem folosi si va asigur ca, cred ca la nivel national, sunt si folosite", a declarat Nitu.

Procurorul general a adaugat ca membrii plenului CSM si-ar fi dorit sa fie mi multe dispozitii pe care noi ni le-am cuprinse in ordonanta de urgenta de miercuri a Guvernului.