Sportul va fi una dintre prioritatile incluse in proiectul Acordului de Parteneriat privind utilizarea fondurilor UE in perioada 2014-2020, deoarece cheltuielile pentru constructia unui stadion sau a unei sali de sport pot ajuta mai mult decat cele din alte zone, potrivit premierului Victor Ponta, scrie Mediafax.

In cadrul sedintei de miercuri a Guvernului, premierul i-a cerut ministrului de resort, Eugen Teodorovici, sa puna in dezbatere publica proiectul Acordului de Parteneriat, dar si sa introduca sportul printre prioritatile de finantare.

"Domnul ministru Teodorovici, trebuie sa puneti (proiectul AP-n.r.) pe site, luni, sa primiti toate observatiile, lasam pana la sfarsitul lunii. O mentiune speciala, o fac public, sa puneti acolo si sportul, la prioritati care trebuie finantate, ca l-ati uitat pe sport - toti zicem ca-l sustinem - dar cred ca putem sa construim un stadion, o sala de sport, ne ajuta mai mult decat multe alte zone unde cheltuim bani. La propunerea doamnei Tocala (secretarul de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, Carmen Tocala-n.r.) si la insistenta mea, va rog sa dati posibilitatea finantarii din fonduri europene unor proiecte de acest gen", i-a spus Ponta lui Teodorovici.

Proiectul Acordului de Parteneriat va fi transmis Comisiei Europene pana la sfarsitul acestei luni.