Politistii Sectiei 6, care au audiat-o pe Dana Blandu, fosta invatatoarea de la Scoala 10, acuzata ca le cerea parintilor bani pentru cadouri, au propus parchetului neinceperea urmaririi penale intrucat din probatoriul administrat nu se contureaza elementele constitutive ale infractiunii de primire de foloase necuvenite, au declarat pentru Agerpres surse din Politie. Politistii, coordonati de un procuror de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, au analizat probele de la dosar, au pus cap la cap toate documentele ridicate de la ISMB si au audiat mai multe persoane - parinti de la Scoala 10 din Capitala - si au decis ca fosta invatatoare Dana Blandu este nevinovata.

Verdictul nu este unul final. Procurorii pot admite sau respinge propunerea politistilor, insa avand in vedere ca activitatea a fost coordonata de Parchet, cel mai probabil pe numele Danei Blandu nu se va incepe urmarirea penala.

Mai multi parinti de la Scoala 10 au fost citati de politistii Sectiei 6 pentru a da declaratii referitoare la incidentul creat la unitatea de invatamant. Audierile au inceput in luna ianuarie si au durat aproximativ doua saptamani.

Consiliul de Administratie al Scolii 10 a decis, pe 10 ianuarie, desfacerea contractului de munca al invatatoarei Dana Blandu, dupa ce in presa au aparut inregistrari din care reiese ca aceasta le cerea parintilor bani pentru a cumpara cadouri substantiale profesorilor.

"Consiliul de Administratie a luat o decizie ferma pentru ca nu putea o asemenea doamna sa puna o pata neagra pe tot invatamantul romanesc. I s-a desfacut contractul de munca de azi, conform raportului comisiei de disciplina", declara inspectorul pentru invatamantul primar in cadrul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Stefan Pacearca.

Totodata, Consiliul de Administratie a decis incetarea detasarii directoarei de la Scoala 10, Camelia Fercu, incepand cu data de 13 ianuarie, anunta intr-o conferinta de presa inspectorul general Constantin Traistaru.

Fosta directoare Camelia Fercu declara ca, in urma scandalului in centrul caruia s-a aflat invatatoarea care cerea bani si cadouri parintilor, conducerea unitatii a stabilit intocmirea unui plan de masuri pentru combaterea unor astfel de fenomene pe viitor.