Stefania Duminica, secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale pentru invatamantul preuniversitar, ar fi publicat in 2012 o lucrare de masterat copiata dupa o disertatie realizata in 2008 de un alt masterand, a transmis B1 TV in cadrul emisiunii moderate de Robert Turcescu. Secretarul de stat a refuzat sa ofere un punct de vedere in cadrul emisiunii, potrivit sursei citate, iar ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca printr-un sms trimis in timpul emisiunii ca va convoca astazi dimineata, la minister, o sedinta pentru a analiza situatia.

Stefania DuminicaFoto: Agerpres

Reprezentantii ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca sedinta la care a participat si secretarul de stat Stefania Duminica a avut loc in jurul orei 9-10, fara a comunica si rezultatul discutiilor.

In cadrul lucrarii, Stefania Duminica ar fi lasat si numele masterandului care a scris lucrarea originala, potrivit B1 TV.

Conform documentelor prezentate de Robert Turcescu, coordonatorul lucrarii de disertatie semnate de Voicu (Duminica) Vasilica Stefania in 2012 este profesor universitar doctor Logofatu Michaela. Lucrarea este la Universitatea din Bucuresti, departamentul CREDIS (Departamentul de Invatamant la Distanta), Master - Tehnologia Informatiei si a Comunicarii in Educatie, se arata in document.

Disertatia initiala apartine unei doamne care a elaborat lucrarea in 2008 la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic - Studii Postuniversitare de Specializare in Informatica, iar numele disertatiei este "Pagini WEB in prezentarea elementelor de geografie a Romaniei in ciclul primar", sustine Robert Turcescu.

Potrivit acestuia, in afara primelor 8 pagini, restul lucrarii de peste 100 de pagini semnate de secretarul de stat este "copy-paste" dupa cealalta disertatie; difera fonturile si asezarea in pagina.

Vasilica Stefania Duminica este secretar de stat pentru invatamant preuniversitar in cadrul Ministerului Educatiei Nationale. Aceasta a fost numita in functie in luna mai 2013, dupa ce fostul secretar de stat Stelian Fedorca a fost eliberat din functie cand Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca s-a aflat in stare de incompatibilitate.

Potrivit declaratiei de interese din 2012, Stefania Duminica era membru al sindicatului Spiru Haret Ilfov, vicepresedinte al organizatiei PNL Chitila si membru BPN al Organizatiei Femeilor Liberale.

Vasilica Stefania Duminica este lector la Departamentul de Formare a Profesorilor din cadrul Universitatii din Bucuresti (din 2008), profesor de limba si literatura romana in invatamantul preuniversitar, expert in formarea continua a personalului didactic in cadrul fostului Centru National pentru Formarea Personalului din Invatamantul Preuniversitar (2005-2009) si in cadrul MEN (2009-2013), potrivit congresuleducatiei.ro

Secretarul de stat a absolvit Liceul Pedagogic din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Litere (licenta) si Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (Master in management educational), este doctorand in cadrul aceleiasi universitati, in domeniul Stiintele educatiei, potrivit aceleiasi surse.

"In calitate de expert in formarea continua a personalului didactic, a participat la elaborarea standardelor de formare pentru personalul din invatamantul preuniversitar, a criteriilor si metodologiilor de acreditare a programelor de formare continua, la elaborarea, redactarea si publicarea de materiale informative, ghiduri necesare cadrelor didactice si furnizorilor de formare continua acreditate, la realizarea unor studii/ cercetari in domeniul formarii continue", precizeaza congresuleducatiei.ro.