Companiile dinamice a caror mentalitate este aceea de a angaja oameni tineri sunt cele care pot fi interesate de programul Guvernului prin care statul va suporta jumatate din cheltuielile salariale, in cazul in care creeaza 20 de noi locuri de munca, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, premierul Victor Ponta, relateaza Agerpres.

"Pentru toate firmele care creeaza 20 de noi locuri de munca, statul suporta jumatate din costul salarial. Nu este un program numai pentru tineri, dar firmele dinamice care au mentalitatea de a angaja oameni tineri vor fi beneficiare. Firmele mai conservatoare nu cred ca vor fi interesate de acest program", a afirmat Ponta.

Luni, seful Executivului a anuntat, dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), ca statul va suporta de la 1 iulie jumatate din cheltuielile salariale ale companiilor care creeaza cel putin 20 de locuri de munca.

"Masura, care se adreseaza companiilor private, de asemenea stabilita, agreata in mod definitiv cu partenerii nostri internationali, este schema de ajutor de stat pentru companiile care creeaza minim 20 de locuri de munca. Pentru acestea, statul va plati jumatate din valoarea totala a cheltuielii salariale. Nu este vorba aici doar de o scadere a impozitului sau a contributiilor sociale, este vorba de jumatate din cheltuiala salariala din tot ceea ce, in limbajul comun, spunem 'salariul pe care angajatorul privat il plateste' ", a anuntat prim-ministrul.

Pe de alta parte, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a precizat tot luni ca masura va fi valabila timp de sapte ani, iar normele metodologice vor fi publicate in luna aprilie. Oficialul a adaugat ca pentru acest program vor aplica numai 1.000 de firme pe an, echivalentul a 20.000 de locuri de munca.