Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, marti ca nu crede ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) sau vreo alta institutie a statului au dat, "in mod voit", coordonatele eronate privind locul in care s-a prabusit aeronava BN-2.

Ramona Manescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"S-au facut speculatii cum sa STS a dat niste coordonate eronate ceea ce eu nu cred ca este cazul. Nu cred ca STS, in mod voit, sau cineva, in mod voit, a dat niste coordonate eronate", a declarat ministrul.

Intrebata daca isi reproseaza ceva, Ramona Manescu a raspuns: "Ce as putea sa imi reprosez eu cand ROMATSA a facut tot ce a considerat ca trebuie sa faca, noi am luat masurile administrative, premierul a considerat necesar si sigur asta a fost o decizie pe care am luat-o impreuna sa sanctionam administrativ conducatorii ROMATSA, cei care erau in acea zi responsabili cu coordonarea misiunii de cautare si salvare, probabil ca Procuratura pana la urma va spune daca exista vinovatii in sistem si daca procedurile nu au functionat corect sau daca cei care trebuiau sa aplice procedurile nu le-au aplicat corect cu siguranta vom afla si cei care au gresit vor plati".

"Mie mi s-a parut ca s-a exagerat foarte mult, nimeni nu a vrut sa asculte pozitiile expertilor, s-a creat o stare generala de tensiune si de neincredere fata de institutiile statului. (...) Sa spunem in mod voit ca cineva de la ROMATSA a gresit si asta a condus la moarte a doi oameni, mi se pare exagerat", a mai afirmat Ramona Manescu.

Ministrul a adaugat ca "coordonatele care au fost date au fost luate ca atare, au fost verificate dupa ce au fost primite la ISU, au fost reverificate si s-a constatat ca sunt in perimetrul pe care si ROMATSA a putut sa il stabileasca. S-au facut speculatii cum sa STS a dat niste coordonate eronate ceea ce eu nu cred ca este cazul. Nu cred ca STS, in mod voit, sau cineva, in mod voit, a dat niste coordonate eronate."

Intrebata ce le spune celor care ii spun sa-si dea demisia, ministrul Transporturilor a declarat: "Sa-mi spuna cineva sa-mi dau demisia si ii raspund..."