Directorul general al CFR Marfa, Dragos-Alexandru Draghici, a incetat din viata, duminica, la Spitalul Elias din Capitala, unde era internat din 28 ianuarie, dupa ce a suferit un atac cerebral, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii unitatii sanitare. Numele directorului CFR Marfa aparea in dosarul in care Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), este urmarit penal pentru cumparare de influenta, dupa ce i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia. Miercuri, in ziua in care Gruia Stoica a fost retinut de procurori in acest dosar, Dragos-Alexandru Draghici a suferit un atac cerebral.

Decesul s-a produs la ora 18.30, diagnosticul medicilor fiind hematom intracerebral cu evolutie severa, a precizat managerul Spitalului Elias, prof. dr. Doina Dimulescu.

Dragos-Alexandru Draghici, jurist de profesie, a fost numit director general la CFR Marfa in februarie 2013. El lucrase anterior in managementul unor companii nationale si multinationale.

Gruia Stoica, patronul Grup Feroviar Roman, a fost retinut, miercuri, pentru fapte de coruptie in legatura cu o licitatie pentru desemnarea operatorului de transport feroviar marfa ce ar fi urmat sa preia transportul carbunelui de la Complexul Energetic Oltenia. Procurorii ar fi intrat in posesia unor informatii potrivit carora ar fi existat presiuni atat in Ministerul Transporturilor, cat si in afara lui, pentru ca respectivul contract sa fie oferit companiei lui Gruia Stoica, Grup Feroviar Roman (GFR) in defavoarea CFR Marfa.

Gruia Stoica a fost retinut de procurori miercuri, iar joi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Tot miercuri, in ziua in care Gruia Stoica a fost retinut de procurori in acest dosar, Dragos-Alexandru Draghici, directorul general al CFR Marfa, a suferit un atac cerebral. El a fost operat, in aceeasi zi, pentru indepartea unui hematom cerebral, iar de atunci era internat la Terapie intensiva, la Spitalul Elias.

Articol in curs de editare.