Presedintele Traian Basescu a facut duminica seara, in conferinta de presa, o comparatie intre presiunea de a-l schimba pe Marcel Opris de la conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale si demiterea prefectilor in cazul problemelor cu deszapezirea zonelor afectate saptamana aceasta de ninsori abundente si viscol puternic, in conditiile in care contractele de deszapezire le fac presedintii de Consilii Judetene si nu prefectii. Seful statului a vorbit despre existenta unei "mascarade televizate" in privinta comandamentelor de iarna de la Guvern, menita sa fie "o acoperire pentru banii nemeritati si nemunciti care se vor da firmelor clientelare" care au contracte de deszapezire. Totodata, Basescu a propus Guvernului "sa constate neindeplinirea atributiilor si sa dea banii de deszapezire Armatei si Jandarmeriei", cei care s-au ocupat de fapt de aceasta actiune.

Traian BasescuFoto: HotNews / DP

Presedintele Basescu a declarat, la finalului sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, ca deszapezirea s-a facut "prin lungi comandamente la televizor, penibile de multe ori, care nu aveau decat scopul sa ascunda ca nu au utilaje".

"Mai mult, sa dai afara prefectii cand contractele de deszapezire le fac presedintii de Consilii Judetene carora nu le poti spune o vorba. Iarasi, CNADNR-ul este cel care inchiriaza utilaje. Este dezonorant acest mod de a lucra. Cand ei stiu ca contractele sunt la presedintii de CJ care au facut achizitiile publice legal sau ilegal, e o dezbatere in presa", a declarat seful statului.

"Apropo cu prefectii, fac o singura observatie: mascarada televizata a comandamentelor nu face decat sa fie o acoperire pentru banii nemeritati si nemunciti care se vor da firmelor clientelare care au contracte de deszapezire, iar in locul lor a fost scoasa Armata si Jandarmeria. As propune Guvernului sa constate neindeplinirea contractelor si sa dea banii pentru deszapezire Armatei si Jandarmerie", a afirmat seful statului inainte sa plece de la pupitrul salii de conferinte de la Cotroceni.