Traficul rutier este intrerupt sambata seara din cauza zapezii pe tronsonul Lehliu - Fetesti al autostrazii A2, numai pe directia de deplasare Bucuresti - Constanta, si pe sectoarele a cinci drumuri nationale din judetele Constanta, Galati si Botosanii, anunta Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Si traficul feroviar este restrictionat din cauza zapezii, sambata dimineata, pe sapte linii, majoritatea din sud-est, iar 100 de trenuri sunt anulate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 9.56.

Ora 22:17 Situatia traficului la ora 21:45 (Infotrafic)

Din cauza cantitatilor mari de zapada sau a viscolului, circulatia rutiera este inchisa temporar pe tronsonul Lehliu - Fetesti al autostrazii A2, numai pe directia de deplasare Bucuresti - Constanta si pe sectoarele a cinci drumuri nationale, dupa cum urmeaza:

  • DN 24D Cuca - Tulucesti (judetul Galati);
  • DN 29 Botosani - Saveni - Manoleasa (judetul Botosani);
  • DN 29A Dorohoi - Radauti Prut (judetul Botosani);
  • DN 3 Ostrov - Basarabi (judetul Constanta);
  • DN 3C Constanta - Ovidiu (judetul Constanta).

De asemenea, pe alte sapte cai rutiere de importanta nationala sunt instituite restrictii privind masa totala maxima autorizata a autovehiculelor rutiere sau limita de viteza maxim admisa, dupa cum urmeaza:

  • autostrada A2, tronsonul Fetesti - Lehliu, numai pe sensul de circulatie Constanta - Bucuresti, se circula cu viteza de maximum 50 km/h;
  • DN 22. In judetul Tulcea, pe sectoarele Jijila - Garvan si Vacareni - Isaccea se circula cu restrictie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, iar in continuare, de la Baia (judetul Tulcea) la Ovidiu (judetul Constanta) se circula cu restrictie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone;
  • DN 22D Ciucurova - Slava Rusa (judetul Tulcea), peste 7,5 tone;
  • DN 22F Horia - Nalbant (judetul Tulcea), peste 7,5 tone;
  • DN 23 Olaneasca (Braila) - Braila, peste 7,5 tone;
  • DN 24D Varlezi - Cuca (judetul Galati), peste 7,5 tone;
  • DN 7C intre kilometrii 57 si 104 (in zona localitatii argesene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim insa participantilor la trafic faptul ca, pana la sfarsitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins intre km. 104 (Piscu Negru) si km. 130+800 (Balea Cascada) este inchis, ca in fiecare iarna.

Infotrafic informeaza, totodata, ca din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile existente pe teritoriul Serbiei, pana la data de 3 februarie a anului curent, autoritatile romane nu permit iesirea din tara a autovehiculelor de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, prin punctele de trecere a frontierei din Jimbolia si Stamora Moravita (judetul Timis) si din Naidas (judetul Caras-Severin). In schimb, este permisa circulatia acestor autovehicule de transport marfa prin punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I din judetul Mehedinti.

In cele din urma, mentionam ca nu sunt semnalate probleme deosebite referitoare la circulatia pe infrastructura feroviara si nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale inchise.

  • Circulatie restrictionata si pe 7 linii feroviare, aproape 100 de trenuri anulate

Si traficul feroviar este restrictionat din cauza zapezii, sambata dimineata, pe sapte linii, majoritatea din sud-est, iar 100 de trenuri sunt anulate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 9.56.

Astfel, circulatia este restrictionata intre statiile Brosteni si Slobozia, Buzau si Faurei Fir2, Chitila si Calinesti, Marasesti si Tecuci - Barbosi, Orsova si Poarta, Ploiesti Sud si Brosteni, Urziceni si Faurei - Tecuci.

Pentru deszapezire, se intervine atat cu utilaje, cat si cu personal.

Trenurile anulate sunt, in majoritate, de pe rute din sudul si estul tarii.