Copilotul Razvan Petrescu va intra din nou in operatie in cursul acestei dimineti, la Spitalul Clinic Judetean Cluj, transmite Agerpres. Potrivit directorului de ingrijiri medicale al spitalului, Monica Costin, operatia va dura pana in jurul orei pranzului.

Aceasta este a treia interventie pe care o suporta copilotul Razvan Petrescu de la internarea sa in spital, in noaptea de 20 spre 21 ianuarie.

Prima interventie a avut loc la scurta vreme dupa accidentul aviatic, pentru remedierea unor probleme pe care tanarul le-a suferit la picioare, iar a doua interventie - la piramida nazala si la femur - a avut loc in urma cu cateva zile. Tatal copilotului, Dan Petrescu a precizat si el ca aceasta operatie va fi facuta la "osul bazinului, pe partea dreapta".

Razvan Petrescu a fost copilotul lui Adrian Iovan in zborul efectuat luni, 20 ianuarie, cu avionul prabusit in Muntii Apuseni. In aeronava se afla o echipa formata din patru medici si un rezident, efectuand un zbor catre Oradea, unde trebuiau sa preleveze un organ de la un pacient aflat in moarte cerebrala, pentru o operatie de transplant.

Dintre toti cei sapte pasageri, cinci au supravietuit, iar doi - pilotul Adrian Iovan si medicul rezident Aurelia Ion - au murit.

Dintre cei cinci supravietuitori copilotul Razvan Petrescu a fost cel mai grav ranit.

Ceilalti patru pasageri supravietuitori ai accidentului aviatic sunt medici din echipa de transplant, iar trei dintre ei - Valentin Calu, Catalin Pivniceru si doctorul Sorin Ianceu - se afla internati la Spitalul Clinic Judetean Cluj. Cel de-al patrulea medic, Radu Zamfir, s-a externat la cerere a doua zi dupa accident, el fiind cel mai putin ranit. Medicul a spus, in primele declaratii facute presei dupa accident, ca din fericire purta in ziua aceea un echipament de motociclist.