Premierul Victor Ponta a anuntat ca este nemultumit de activitatea prefectilor din Braila si Constanta, vicepremierul Gabriel Oprea precizand la randul sau ca i-a propus premierului sa fie analizata activitatea acestor doi prefecti in timpul deszapezirilor, transmite Mediafax.

Ponta a precizat ca, daca va fi cazul, in sedinta de miercuri va fi decisa schimbarea acestora.

"Cred ca cei mai multi dintre dumneavoastra si-au facut datoria. Sunt si probleme, la Constanta si la Braila nu sunt multumit de coordonarea manageriala din partea prefecturilor. O sa facem o analiza si o sa luam masurile care se impun", a spus Ponta prefectilor, in comandamentul de iarna.

La randul sau, vicepremierul Gabriel Oprea a precizat ca a efectuat o analiza impreuna cu ministrul Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, si i-a propus premierului Ponta o analiza a prefectilor din Constanta si Braila.

Joi dimineata, premierul Victor Ponta a anuntat ca va analiza impreuna cu ministrul interimar de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, cine sunt prefectii care nu au fost "la inaltimea asteptarilor" in timpul operatiunilor de deszapezire, pentru a stabili cine anume trebuie inlocuit.

Intrebat de jurnalisti daca vor fi schimbati prefectii din Braila si Constanta, premierul a spus ca anuntul va fi facut imediat cum decizia este luata, precizand din nou ca va discuta cu vicepremierul Oprea, dupa ce a avut o discutie in acest sens si cu vicepremierul Liviu Dragnea.

Ministrul Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat, miercuri seara, ca, joi, ii va propune premierului Victor Ponta si ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din functie a doi prefecti si a unui subprefect, pentru deficiente in operatiunile de deszapezire, spunand ca este nemultumit de prefectul din Braila, care "s-a lasat inzapezit", si neincluzandu-l pe prefectul din Constanta pe lista celor de care este multumit.

Schimbarile de prefecti si subprefecti nu pot fi efectuate decat prin hotarare de guvern.

Tot miercuri seara, premierul Victor Ponta a anuntat, dupa ce subprefectul judetului a afirmat ca de o jumatate de zi este axat pe deszapezirea prefectului, ca unul dintre vicepremieri sau ministrul Apararii va merge la Braila, iar daca se va constata ca acolo sunt persoane fara autoritate ori competenta, acestea vor fi inlocuite.

Subprefectul de Braila, Ionut Grosu, a transmis Guvernului, la comandamentul de iarna, ca de o jumatate de zi incearca sa-l scoata pe prefectul judetului din localitatea Gemenele, unde a ramas inzapezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut sa nu concentreze toate utilajele pentru asta.

Prefectul judetului Buzau a fost eliberat, miercuri, din functie de Guvern.

Membrii comandamentului de iarna, reunit la Guvern, au extins stare de alerta pentru celelalte judete avertizate, miercuri, prin cod rosu, respectiv Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, dupa ce aceasta stare a fost declarata, luni, pentru judetele Buzau, Braila si Vrancea.