Premierul Victor Ponta a precizat joi ca ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ii va prezenta vineri propunerile venite de la CSM cu privire la Codul de procedura penala, urmand ca acestea sa fie discutate miercuri in sedinta de guvern.

"Vine dl Cazanciuc, imi prezinta si miercuri il discutam. (...) Cei de la CSM au discutat astazi. Au facut un set de propuneri. Dl Cazanciuc maine le centralizeaza si dupa aceea le discutam", a declarat Ponta la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

El a aratat ca nu stie sub ce forma vor fi adoptate propunerile facute de CSM si nici daca se modifica articolul din Codul de procedura penala referitor la interceptari.

"Nu stiu sa va spun detalii tehnice, pentru ca dl ministru tot ceea ce propun de la CSM centralizeaza si maine va avea probabil proiectul", a afirmat Ponta.

Premierul a mai spus ca nu stie de ce fostul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii Oana Schmidt-Haineala s-a aflat joi dupa-amiaza la sediul Guvernului.

Oana Schmitd-Haineala s-a aflat joi dupa-amiaza la sediul Guvernului, au precizat surse politice. Tema discutiilor ar fi fost noul Codul penal, care ar urma sa intre in vigoare la 1 februarie.