Toate scolile si gradinitele din judetele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ninsori si viscol vor ramane inchise si maine, 29 ianuarie, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie. In plus, unitatile de invatamant din Dolj si Olt, aflate sub cod galben, vor fi si ele inchise miercuri, a precizat ministrul. Si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca sisteaza cursurile din invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie 2014.

IarnaFoto: Agerpres

Toate unitatile de invatamant din judetele aflate sub cod portocaliu de ninsori si viscol (Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzau, Calarasi, Ialomita, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea si Constanta) vor fi inchise miercuri, 29 ianuarie, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie. In Braila, ca exceptie, vor fi mentinute deschise si maine gradinitele cu program prelungit, insa restul unitatilor de invatamant vor avea cursurile suspendate.

Ministrul a precizat ca vor fi suspendate cursurile, maine, integral, si in scolile si gradinitele din judetele Dolj si Olt, care se afla sub cod galben, precum si in judetele Arges si Dambovita, care se afla la limita dintre coduri. Si judetul Botosani va inchide miercuri doua licee din mediul rural.

Si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca sisteaza cursurile din invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie 2014.

"Avand in vedere securitatea si sanatatea elevilor si tinand cont de atentionarea de cod portocaliu transmisa de Administratia Nationala de Meteorologie si de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, caracterizat prin viteze mari ale vantului, ninsori abundente si vizibilitate redusa, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis sistarea cursurilor (invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal) pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie 2014. Reluarea cursurilor in Municipiul Bucuresti va fi anuntata, din timp, printr-un nou comunicat de presa", se arata in comunicatul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Aceasta este ultima saptamana de scoala din semestrul I. Vacanta intersemestriala va incepe sambata, 1 februarie 2014, si se va termina duminica, 9 februarie 2014.

Amintim ca activitatea didactica a fost suspendata in Bucuresti inca de la inceputul saptamanii, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile. Astazi, 28 ianuarie, cursurile scolare sunt suspendate integral in 12 judete (Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea), in judetele Buzau, Giurgiu si Braila au fost de asemenea inchise scolile - cu exceptia gradinitelor din orasele Buzau si Giurgiu, care au ramas deschise, si cu exceptia unitatilor de invatamant din municipiul Braila, care au ramas de asemenea deschise astazi.

Cursurile au fost suspendate partial astazi in 5 judete: Bacau (cu 3 unitati inchise), Botosani (cu 3 unitati inchise), Dambovita (cu 46 de unitati inchise), Suceava (pentru 5 unitati de invatamant exista probleme de acces pentru o parte dintre elevii care vin din alte localitati, dar aceste unitati raman deschise), Vaslui (cu 26 de unitati inchise).

Precizam ca meteorologii au emis in aceasta dimineata o noua avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol pentru 14 judete din sud-estul tarii si pentru Capitala, valabila miercuri 29 ianuarie, intre orele 06.00 - 23.00. Alte 11 judete se afla sub avertizare cod galben. Ulterior, ANM a emis o avertizare si pentru intervalul 29 ianuarie ora 23.00 - 30 ianuarie 10.00, restrans la 8 judete din sud-est. Meteorologii avertizeaza ca joi si vineri vremea va deveni geroasa pe arii extinse in regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata si noaptea.

Citeste si: