Copilotul Razvan Petrescu, ranit in accidentul aviatic din Muntii Apuseni, a suferit, luni, o interventie chirurgicala la piramida nazala si la femur, iar operatia a decurs "foarte bine", afirma tatal barbatului, citat de Mediafax. Dan Petrescu, tatal copilotului, a declarat, luni, ca Razvan Petrescu ar putea fi operat si la bazin, dar nu se stie cand va avea loc aceasta interventie.

"Am vorbit cu medicul si doar doua cuvinte am vrut sa aud. Mi-a spus ca operatia a decurs foarte bine si e ok. Nu am alte amanunte. A fost operat la piramida nazala si la un femur. Mi s-a spus ca ar putea fi operat la bazin, dar nu stiu cand, in functie de starea lui de recuperare. Poate saptamana asta, dar nu se stie exact", a spus Dan Petrescu.

Interventia chirugicala efectuata, luni, de o echipa multidisciplinara de medici de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Cluj, a durat peste trei ore.

Tot luni, directorul de ingrijiri al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Cluj, Monica Costin, a declarat ca starea de sanatate a celorlalti trei raniti in accidentul aviatic din Muntii Apuseni este buna.

Cei patru raniti internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca Cluj sunt medicii Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius (Bihor ), precum si copilotul Razvan Petrescu.

Medicul coordonator al UPU din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Adela Golea, declara, in 22 ianuarie, ca toti cei patru pacienti au politraumatisme, ceea ce impune in continuare spitalizarea lor la sectia de terapie intensiva.

"Pacientii sunt bine. Raman internati la terapie intensiva pentru ca aici raman bolvanii care pot avea si complicatii pentru ca traumatismele nu sunt simple, este vorba despre politraumatrisme. Chiar daca unii mergeau pe picioare, nu inseamna ca nu au leziuni multiple - leziuni faciale, leziuni toracice, leziuni de membre si leziuni toracice. Mai ales unde sunt cu intersectare costala, si pe stanga, si pe dreapta sunt insotite de contuzii pulmonare care pot duce la complicatii", spunea Golea.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, in 20 ianuarie, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, studenta de 23 de ani si doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de localnici, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Medicul Radu Zamfir a fost externat pe propria raspundere, in 21 ianuarie, de la Spitalul Judetean de Urgenta (SCJU) din Cluj, ajungand in Capitala la bordul unui avion de linie. Ulterior, medicul a sustinut o conferinta de presa la Institutul Fundeni, el spunand ca datorita lui Adrian Iovan sunt cinci oameni in viata, dupa ce aeronava a intrat in ceata, a pierdut inaltime, a pierdut un motor si apoi "ne-am recules".