Peste 90 de jandarmi bucuresteni ajuta autoritatile bucurestene in noaptea de duminica spre luni la deszapezirea principalelor zone din Capitala, a declarat pentru Agerpres Georgian Enache, purtator de cuvant al Jandarmeriei Capitalei. Potrivit acestuia, jandarmii vor deszapezi principalele artere din zona Romana, Unirii si Universitate.

Primarul Sorin Oprescu a spus, duminica, la comandamentul de iarna de la Primaria Generala, ca arterele principale si intrarile la spitale sunt circulabile si ca duminica seara in teren se aflau 350 de utilaje.

"405 lucratori manuali actioneaza pentru indepartarea zapezii de pe trecerile de pietoni, in statii si refugii RATB. (...) Tramvaiele, troleibuzele au circulat in mod corespunzator pentru conditii de iarna, nu corespunzator asa cum ne asteptam si ce intelegem noi prin acest cuvant", a mai spus primarul general.

Dupa ce a avertizat ca ninsorile vor continua in Bucuresti in urmatoarele trei zile, Sorin Oprescu a facut apel si la operatori ca sa inceapa evacuarea zapezii de pe marile bulevarde.

"Asta ca sa permitem circulatia cel putin pe axele principale ale bulevardului si strazile mari care sunt perpendiculare pe bulevarde sa putem sa le facem circulabile", a declarat primarul general.

Totodata, Oprescu a cerut si conducerii RATB sa intervina cu plugurile din dotare pentru indepartarea zapezii depuse pe liniile de tramvai.