Doua autospeciale ale Armatei cu militari, dar si efective de jandarmi din Dambovita au plecat, sambata, in zona A1, unde o ambulanta a fost prinsa intr-un blocaj rutier si nu poate transporta sase raniti la spital, a declarat pentru Agerpres comandantul Garnizoanei Targoviste, colonel Nicolae Antonie.

"Am trimis doua autospeciale DAC 665T cu cate 10 militari cu paturi cu ceaiuri, echipati pentru a sprijini, daca e cazul, la deszapezirea oamenilor si masinilor care sunt in zona respectiva. Acum cinci minute am aflat ca ar fi si o ambulanta cu sase pacienti", a precizat comandantul Garnizoanei Targoviste, colonel Nicolae Antonie.

Acesta a spus ca se va interveni si la deblocarea ambulantei, eventual sa fie luati pacientii si transportati la cel mai apropiat spital.

''Avem o ambulanta care a intervenit la un accident pe A1, la kilometrul 52, are sase pacienti cu leziuni minore. Toti vor fi transportati la Spitalul Gaesti. Sunt alte masini care nu permit deplasarea ambulantei, ambulanta nu este inzapezita, are carburant suficient. Pacientii sunt in stare buna, unul singur are ceva probleme mai accentuate fata de ceilalti, dar nu grav. Sunt blocati de aproximativ o ora. Da, in ajutor au plecat cei de la Armata si Jandarmerie'', a declarat pentru Agerpres directorul tehnic al Serviciului de Ambulanta Dambovita, Ciprian Oprescu.

UPDATE Aproximativ 40 de militari actioneaza pe A1 pentru deblocarea drumului

Aproximativ 40 de militari intervin pe A1 Bucuresti - Pitesti pentru deszapezirea drumului, au precizat pentru Agerpres reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale.

Potrivit sursei citate, se actioneaza cu trei transportoare autoamfibii blindate si doua camioane cu tractiune integrala.

Totodata, mai multi militari actioneaza si in Valcea, in localitatile Madulari si Susani, pentru deblocarea drumurilor. Acestia folosesc patru utilaje pentru deszapezirea drumurilor.