UPDATE ora 21.00 Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, pana la ora 21.00, 12 curse aeriene au fost anulate la Bucuresti. O cursa Viena - Bucuresti care ar fi trebuit sa aterizeze pe Aeroportul Otopeni s-a intors din drum, revenind la Viena, pentru ca vremea i-a impiedicat aterizarea.

Pe aeroporturile Bucureștiului, traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă, cu vânt puternic și rafale care ating și depășesc 75 km/h și care transportă zăpada la sol.

Se înregistrează întârzieri la decolarea de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB), întârzieri determinate de necesitatea degivrării aeronavelor și de operațiunile de handling la sol îngreunate de vreme, care ajung punctual și la o oră.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pâna la ora 21.00 au fost anulate următoarele curse aeriene:

— Lufthansa 1656/1657 si 1650/1651 Munchen — Bucuresti — Munchen,

— Lufthansa 1422/1423 Frankfurt — Bucuresti — Frankfurt,

— Alitalia 494/495 si 502/503 Roma — Bucuresti — Roma,

— Austrian Airlines 783/784 si 791/792 Viena — Bucuresti — Viena,

— Air Serbia 642/643 Belgrad — Bucuresti — Belgrad,

— LOT Polish Airlines 641/642 Varsovia — Bucuresti — Varsovia,

— Swissair 1884/1885 Zurich — Bucuresti — Zurich,

— Tarom 605/606 Timisoara — Bucuresti — Timisoara,

— Tarom 351/352 Geneva — Bucuresti — Geneva,

— Tarom 273/274 Bucuresti — Atena — Bucuresti,

— zborurile Tarom 704 Iasi — Bucuresti si Tarom 707 Bucuresti — Iasi

De asemenea, din cauza condițiilor meteo, următoarele zboruri au aterizat pe Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV):

— Tarom 302 Frankfurt — Bucuresti,

— Tarom 382 Paris — Bucuresti,

— Blue Air 114 Valencia — Bucuresti.

Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene. Pistele, platformele și căile de rulare ale AIHCB și AIBB AV sunt operaționale.

Pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilajele proprii de deszăpezire și degivrare, pentru desfășurarea în siguranță a operațiunilor aeriene.

Informații în timp real despre situația zborurilor pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

Alte patru curse aeriene au fost anulate pe aeroporturile din Capitala din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile astfel incat, pana sambata, la ora 15.00, numarul zborurilor anulate a ajuns la opt, informeaza Agerpres. Cursa Iasi - Bucuresti, cu care liderul liberal Crin Antonescu urma sa plece spre Capitala, sambata, la ora 12.00, a fost de asemenea anulata, seful PNL intentionand sa paraseasca Iasiul in cursul serii, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), au fost anulate cursele Air Serbia 642/643 Belgrad - Bucuresti - Belgrad, LOT Polish Airlines 641/642 Varsovia - Bucuresti - Varsovia, TAROM 605/606 Timisoara - Bucuresti - Timisoara si TAROM 704 Iasi - Bucuresti.

Anterior, fusesera anulate zborurile Lufthansa 1656/1657 si 1650/1651 Munchen - Bucuresti - Munchen, 1422/1423 Frankfurt - Bucuresti - Frankfurt, Alitalia 494/495 Roma - Bucuresti - Roma si Austrian Airlines 783/784 Viena - Bucuresti - Viena.

"Pe aeroporturile Bucurestiului, traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna, cu vant puternic si rafale care ating si depasesc 75 km/h si care transporta zapada la sol. Se inregistreaza intarzieri la decolarea de pe Aeroportul Henri Coanda, intarzieri determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor si de operatiunile de handling la sol ingreunate de vreme, care ajung punctual si la o ora", se precizeaza in comunicatul citat.

Potrivit acestuia, pistele, platformele si caile de rulare ale Aeroportului International Henri Coanda si Aeroportului International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu sunt operationale si se intervine constant cu utilajele proprii de deszapezire si degivrare, pentru desfasurarea in siguranta a operatiunilor aeriene.

Sâmbătă dimineaţă, şeful PNL, Crin Antonescu, a participat, la Iaşi, la o întâlnire regională a liberalilor, după care a decis să anuleze programul stabilit pentru restul zilei şi să plece spre Bucureşti, cu prima cursă aeriană, a cărei decolare era programată la ora 12.00 de pe aeroportul ieşean.

Totodată, filiala ieşeana a PNL a anunţat că anulează conferinţa de presă a lui Crin Antonescu de la Iaşi, programată pentru ora 14.00.

Liderul liberal nu a putut pleca însă către Bucureşti, întrucât cursa Tarom, cu decolare din Iaşi, la ora 12.00 a fost anulată din cauza vremii nefavorabilă.

"Crin Antonescu a încă în Iaşi, va pleca spre Bucureşti cu următorul zbor", a declarat pentru Mediafax şeful PNL Iaşi, Relu Fenechiu.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului Iaşi, în cursul zilei de sâmbătă este programat un singur zbor către Capitală, la ora 18.50.

Oficialii aeroportului susţin că, deocamdată, nu pot preciza dacă şi acest zbor va fi anulat, totul depinzând de condiţiile meteorologice la ora respectivă pe aeroporturile din Iaşi şi Bucureşti.

În cursul serii de sâmbătă, Crin Antonescu urma să participe la botezul fiicei preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei. Antonescu confirmase prezenţa sa la eveniment încă de vineri seară, după gala «România pentru toţi românii», organizată la Iaşi de TNL.