Avertizarea cod portocaliu de ninsori si viscol emisa vineri a fost extinsa, sambata dimineata, de Administratia Nationala de Meteorologie la 18 judete din sudul si sud-estul tarii. Noua atentionare este valabila pana duminica la ora 22.00. Alte sapte judete se afla sub cod galben de ninsori si viscol.

Cod portocaliu de ninsori si viscol, extinsFoto: ANM

COD PORTOCALIU

Viscolul puternic va continua in Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si zonele montane aferente, precum si in nordul Dobrogei. In aceste regiuni vantul va sufla in rafale de peste 70...80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolita si troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

COD GALBEN

In intervalul mentionat, in sudul Transilvaniei si centrul Moldovei va ninge, vantul va avea intensificari, cu viteze de 60...70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolita. In cursul zilei de sambata, in jumatatea sudica a Dobrogei vor predomina ploile, moderate cantitativ, izolat se va depune polei, iar vantul va sufla cu rafale de peste 70...80 km/h.

Administratia Nationala de Meteorologie precizeaza ca aceasta noua informare meteo va fi actualizata in cursul serii de sambata.